EXCELDE GRAFİK

Grafiğe genel bakış:

Grafikler, büyük miktarlardaki verilerin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkilerin daha kolay anlaşılabilmesini sağlamak amacıyla sayısal veri serilerini grafik bir biçimde görüntülemek için kullanılır.
Excel'de grafik oluşturmak için, grafiğin sayısal verilerini bir çalışma sayfası girerek işe başlarsınız. Ardından, Ekle sekmesinin Grafikler grubunda kullanmak istediğiniz grafik türünü seçerek verilerin grafiğini çizebilirsiniz.


Çalışma sayfası verileri ve grafik

1. Çalışma sayfası verileri
2. Çalışma sayfası verilerinden oluşturulan grafik
Excel, hedef kitleniz için anlamlı olacak şekillerde veri görüntülemenize yardımcı olmak amacıyla çok sayıda grafik türünü destekler. Grafik oluşturduğunuzda veya varolan bir grafiği değiştirdiğinizde sütun grafik veya pasta grafik gibi çeşitli grafik türleri ve bunların yığılmış sütun grafik veya 3-B pasta grafik gibi alt türleri arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca grafiğinizde birden çok grafik türü kullanarak karma grafik de oluşturabilirsiniz.

Karma grafik
Sütun ve çizgi grafik türü kullanan karma grafik örneği.
Excel'de seçebileceğiniz grafik türleri hakkında daha fazla bilgi için bkz
 Kullanılabilir grafik türleri.

 
 Grafikte çok sayıda öğe vardır. Bu öğelerden bazıları varsayılan olarak görüntülenirken, diğerleri gerektiğinde eklenir. Grafik öğelerini grafikte başka konumlara taşıyarak, bunları yeniden boyutlandırarak veya biçimlerini değiştirerek grafik öğelerinin görüntüsünü değiştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra, görüntülenmesini istemediğiniz grafik öğelerini kaldırabilirsiniz.
Grafik ve öğeleri
1. Grafiğin grafik alanı.
2. Grafiğin çizim alanı.
3. Grafikte çizilen veri serisiveri noktaları.
4. Grafikte verilerin çizildiği yatay (kategori) ve dikey (değer) eksen.
5. Grafiğin gösterge.
6. Grafikte kullanabileceğiniz grafik ve eksen başlığı.
7. Veri serisindeki veri noktasının ayrıntılarını tanımlamak için kullanabileceğiniz veri etiketi.,
  
 KAYNAKÇA:https://support.office.com/tr-tr/article/ba%C5%9Ftan-sona-bir-grafik-olu%C5%9Fturma-0baf399e-dd61-4e18-8a73-b3fd5d5680c2

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

EXCEL SORU ÇÖZÜMÜ2

EXCEL SORU ÇÖZÜMÜ

WORDTE ARAPÇA HARF EKLEME